Mijn naam
Ikke
Mijn taak

Aantrekkelijke praatplaat laten maken Baarn

Goed communiceren is niet zo makkelijk. Want hoe zorg je er nou voor dat jullie bedrijfsdoelen voor iedereen begrijpelijk worden, dat jullie goede ideeën en strategieën gehoord worden, dat de stip op de horizon tot de verbeelding spreekt?

 Een van de beste tools die je hier voor in kunt zetten is de praatplaat. Door visuele elementen te combineren met tekst leidt een praatplaat tot beter begrip, heldere doelen en een positieve insteek!

Wat is een praatplaat? 

Een praatplaat is een krachtige visuele weergave van informatie, concepten en ideeën. Het is een grote poster waarop met illustraties, iconen, tekst en grafieken de inhoud op een inspirerende manier staat weergegeven. Het is een beproefd communicatiemiddel waarmee je complexe informatie op een eenvoudige en begrijpelijke manier kan presenteren, waardoor je toehoorders de informatie sneller kunnen begrijpen en beter kunnen onthouden.

De term ‘praatplaat’ geeft al aan dat het gesprekken stimuleert. En heb je een complex onderwerp uit te leggen? Met een praatplaat kun je stap voor stap door de materie heen en vermijdt je ellenlange teksten die niemand leest. Praatplaten worden vaak gebruikt bij scholen, musea en workshops. Ook in bedrijven wordt het veel toegepast, bijvoorbeeld tijdens brainstormsessies of bij het presenteren van de jaarplannen.

Waar helpt een praatplaat je bij? 

 • Een praatplaat helpt je bij de start van een project
 • Een praatplaat helpt om je visie uit te leggen
 • Een praatplaat helpt bij het meenemen van je team bij veranderingen
 • Een praatplaat helpt je verschillende processtappen te laten zien
 • Een praatplaat verheldert onderdelen van jouw idee of plan

Welke organisaties gebruiken praatplaten? 

Onderwijs

In het onderwijs worden praatplaten gebruikt om te helpen bij het leren. Leerkrachten gebruiken praatplaten in de klas om complexe onderwerpen zoals wetenschap, geschiedenis en literatuur toegankelijker te maken voor studenten van alle leeftijden.

Therapie en Counseling

In therapie en counseling kunnen praatplaten worden ingezet als een hulpmiddel om emoties, relaties en persoonlijke ervaringen te verkennen. Therapeuten kunnen praatplaten gebruiken om gesprekken te structureren en cliënten te helpen bij het visualiseren en begrijpen van hun gedachten en gevoelens.

Bedrijfsleven

In zakelijke omgevingen worden praatplaten vaak gebruikt tijdens vergaderingen, workshops en presentaties. Ze kunnen worden gebruikt om complexe bedrijfsstrategieën, processen of ideeën te visualiseren en te bespreken, waardoor teamleden beter kunnen samenwerken en plannen kunnen maken.

Marketing en Communicatie

Praatplaten worden ook gebruikt in marketing en communicatie om ideeën, producten of diensten te presenteren aan klanten of stakeholders. Door complexe informatie te visualiseren op een praatplaat, kunnen marketeers en communicatieprofessionals effectiever en overtuigender communiceren.

Hoe ik de praatplaat vorm en inhoud geef 

 • Ik hou het simpel en vermijd het overladen van de praatplaat met te veel informatie. Ik focus samen met jou op de belangrijkste onderdelen die je wilt overbrengen en maak gebruik van heldere, eenvoudige illustraties.
 • Ik gebruik kleur: kleurrijke afbeeldingen trekken de aandacht en maken de praatplaat aantrekkelijker en gemakkelijker te begrijpen.
 • Ik gebruik illustraties die de tekst verbeelden of aanvullen en versterken.
 • Ik pas de inhoud aan jouw publiek aan. Een praatplaat voor kinderen zal er bijvoorbeeld anders uitzien dan een praatplaat voor volwassenen.

Voorbeelden ter inspiratie

Infographic
Infographic

Goed idee, zo’n praatplaat? Neem contact met me op!

Wil je

 • jouw communicatie efficiënter maken?
 • jouw verhaal begrijpelijk, boeiend en bruisend brengen?
 • interactie en betrokkenheid genereren?

Ik werk in de omgeving van Baarn, maar we kunnen elkaar natuurlijk ook prima online ontmoeten.

We zijn superblij met deze poster! Alles staat erop. Het is een erg mooie ondersteuning voor de komende gesprekken en bij de hernieuwde samenwerkingsafspraken.

Ineke

Pin It on Pinterest

Stel hier je vraag