Mijn naam
Ikke
Mijn taak

Zakelijk tekenaar voor een krachtig beeldverslag Hilversum

Ken je dat: jullie hebben een inspirerende teamsessie gehad, hebben afspraken gemaakt en doelen bepaald en gaan vol goede moed en met nieuwe energie weer aan het werk. Na een week denk je: hm, we hadden hier afspraken over gemaakt, waarom gebeurt het dan niet? Het positieve gevoel van direct na de sessie is al bijna weg en de aantekeningen van de sessie liggen al te verstoffen in je la. Dat kan anders met een beeldverslag!

Wat is een beeldverslag? 

Een beeldverslag is eigenlijk getekende notulen. Door alles wat besproken is in illustraties en tekst weer te geven ontstaat een waardevolle poster die herkenbaar en helder weergeeft wat jullie hebben besproken en afgesproken. Je kan het beeldverslag ophangen, als placemat printen of zelfs als screensaver instellen. Op die manier blijft zichtbaar wat in de sessie van belang was, welke speerpunten jullie hebben besproken en welke volgende stappen jullie samen gaan maken.

Welk overleg met welk doel het ook betreft, een beeldverslag is altijd behulpzaam voor alles wat daarna volgt. Ook een half jaar later blijft de inhoud sessie in beeld. Je kan er zelfs een afvinklijst van maken, of een poster waar je met post-its de progressie bijhoudt.

Waarom een beeldverslag? 

1. Een beeldverslag heeft zeggingskracht

Beelden hebben de kracht om meer en sneller impact te maken op mensen dan tekst alleen. Mensen zijn van nature visuele wezens, en visuele informatie wordt vaak sneller begrepen en beter onthouden dan tekstuele informatie. Beeldverslagen maken complexe gegevens gemakkelijker te begrijpen en zorgen voor een langduriger impact.

2. Een beeldverslag is efficiënt

Een beeldverslag zegt meer dan duizend woorden. Door complexe informatie te visualiseren in plaats van uit te leggen in lange teksten, kunnen beeldverslagen de communicatie efficiënter maken. Dit is vooral waardevol in zakelijke contexten waar tijd een kostbaar goed is en waar snelle besluitvorming cruciaal is.

3. Een beeldverslag is universele taal 

Beelden hebben de kracht om culturele en taalbarrières te overbruggen. Illustraties spreken een universele taal die voor iedereen begrijpelijk is. Dit maakt beeldverslagen bijzonder waardevol in internationale samenwerking en multiculturele omgevingen.

4. Een beeldverslag maakt blijvend indruk 

Beelden hebben de unieke mogelijkheid om emoties op te roepen en een diepe, blijvende indruk achter te laten bij de kijker. Door gebruik te maken van kleur, compositie en andere visuele elementen heeft een beeldverslag een krachtige impact op het publiek en is veel effectiever dan een verslag alleen in tekst in het overbrengen van de boodschap en het genereren van betrokkenheid.

5. Een beeldverslag biedt houvast 

Een beeldverslag geeft de essentie weer van wat er is besproken en verhoogt daarmee de betrouwbaarheid van de informatie. Het is herkenbaar en ook heel beschikt om diegenen die niet bij de bijeenkomst waren goed te informeren en deel uit te laten maken van de (team)afspraken. Bovendien voelen deelnemers aan de bijeenkomst zich gehoord.

6. Een beeldverslag is aantrekkelijk 

Een beeldverslag is visueel aantrekkelijk. Het is aantrekkelijk, maakt nieuwsgierig en is plezierig om te lezen en te bekijken. Beeld is voor iedereen herkenbaar en spreekt ook tot de eigen verbeelding. Wat weer inspireert voor het vervolg!

beeldverslag Utrecht
beeldverslag Utrecht
Een tegen eenzaamheid Baarn

Enthousiast geworden over het beeldverslag? Neem contact met me op! 

Kortom: een beeldverslag is een supergoed hulpmiddel om te communiceren met jouw team en collega’s. Je biedt ze een blijvende herinnering aan wat jullie hebben besproken en afgesproken en zorgt dat ze zich gehoord voelen. 

Wil jij ook verrassen met een beeldverslag? Kun je dit hulpmiddel goed gebruiken bij jullie plannen en projecten? Laten we dan onder het genot van een (digitaal) kopje koffie bespreken wat ik voor jullie kan (be)tekenen. Ik werk in de omgeving van Hilversum, maar ik kan prima voor je aan de slag als je zelf in bijvoorbeeld Groningen of Maastricht werkt.

Hilde heeft een uniek beeldverslag van onze communicatietraining gemaakt, zo kunnen we op eenvoudige en leuke wijze de stof van de training nogmaals bekijken.

Joost

Pin It on Pinterest

Stel hier je vraag