UA-121618466-1

Beeldverslag

Een presentatie, overleg of teamdag: ik teken mee met wat er gebeurt en wat er wordt gezegd en maak er een beeldverslag van. Met dit beeldverslag kunnen deelnemers de opgedane kennis en ervaring aan anderen en aan zichzelf navertellen en (bewezen!) beter onthouden. Zo’n beeldverslag maken wordt ook visual recording of graphic recording genoemd.

Hoe gaat zo’n beeldverslag in zijn werk?

Van te voren hebben we samen overleg over de inhoud, de opzet en het doel van de bijeenkomst. Daarmee bereid ik me voor en bedenk ik hoe ik het beeldverslag ga opzetten. Ik kom op de afgesproken datum naar de locatie waar de bijeenkomst plaatsvindt, ik neem tekenmaterialen mee. Gedurende de bijeenkomst teken ik op grote vellen papier wat er gebeurt live mee. De aanwezigen zien dus meteen wat ik maak. Aan het eind van de bijeenkomst kan de tekening nog input zijn voor een nabespreking; bijvoorbeeld als evaluatie of samenvatting. Na de bijeenkomst maak ik de tekening verder af. Ook kan ik de tekening voor jullie digitaliseren: deze versie kun je gebruiken bijvoorbeeld in presentaties of om meerdere keren te printen. Probeer zo’n beeldverslag: gegarandeerd succes!

‘See the bigger picture’

Tijdens een communicatietraining heeft Hilde een uniek beeldverslag voor de organisatie gemaakt. De samenwerking met haar was erg prettig. Op enkele momenten tijdens de training hebben we een samenvatting gegeven aan de hand van de schets die Hilde aan het maken was. Dat was heel behulpzaam.

Binnen enkele werkdagen na de sessie heeft Hilde van het beeldverslag een digitale versie gemaakt. Deze hebben we op verschillende plaatsen op kantoor duidelijk zichtbaar opgehangen. Hierdoor kunnen we op eenvoudige wijze de stof van de training nogmaals bekijken.

Joost

Pin It on Pinterest